Румен Радев

Траур в област Бургас, почитат двамата загинали полицаи

Днес в област Бургас е ден на траур след тежката катастрофа от вчера, при която загинаха двама полицаи. Както е известно, вчера сутринта в патрулния им автомобил се вряза автобус с мигранти от Сирия.

Президентът Румен Радев също дойде в града.

"Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай в своя дълг в името на законността", заяви президентът Румен Радев.

Днес в Бургас ще се състои и траурната церемония, където с почести ще бъдат изпратени двамата загинали полицаи. Близки и приятели на загиналите полицаи още от сутринта поднасят цветя на лобното им място. От 17.00 ч. в града се организира бдение, с което да бъде почетена паметта на двамата герои.

Прокурор Соня Петрова съобщи, че случаят е квалифициран като особено тежък. Вече има и повдигнати обвинения за престъплението. Наказанието, предвидено за престъплението, е от 3 до 10 години, тъй като сириецът, шофирал автобуса е непълнолетен.

И двамата са служители в Охранителна полиция в бургаското Първо РУ. Атанас Градев, който е командир на отделение, има 18 години стаж в МВР, със съпругата си имат двама сина. Старши полицаят Йордан Илиев работи от 7 години, има годеница криминален репортер. Казват, че му предстояло преместване на друг пост. Двамата са награждавани десетки пъти за работата си.