катастрофа

Тежка катастрофа с две жертви пред „Хемус“ в столицата

Тежка катастрофа на кръстовището на булевардите "Свети Наум" и "Черни връх" в София, край метростанция "Европейски съюз" късно снощи взе две жертви. Загинали са две млади жени, които са пресичали кръстовището. Пострадал е и 52-годишен шофьор на такси, който е с контузия на главата. Прегледан е от екипите на Спешната помощ, но е отказал хоспитализация. 

Инцидентът е станал между три автомобила и мотоциклет. Сигналът е подаден в 23.08. На място са  пристигнали 4 линейки. Според информация на шефа на "Пътна полиция" .СДВР Тенчо Тенев шофьорът на автомобила, причинил инцидента, и негова спътница са избягали от мястото на катастрофата и се издирват.  

Причината за инцидента е преминаване на червен светофар и вероятно превишена скорост.  От сблъсъка един от автомобилите се е разцепил. Счупен е и асансьорът на метрото. 

"Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения – над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара – с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма", обясни още Тенев.