МВР Празник Кирил Петков

Аз съм доволен от свършеното за шест месеца

Борисов и такива като него нямат моралното право да говорят за избори, заяви вътрешният министър в оставка Байко Рашков. Коментарът му дойде след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини служителите на МВР, че по време на предсрочните избори миналата година не са позволявали на симпатизанти на партията да отидат да гласуват.

Борисов няма моралното право, защото това уродливо явление, каквото е купуването и продаването на гласове, не е създадено от МВР, а е създадено в едни партийни централи, заяви Рашков. "Те си създадоха определени обръчи от фирми, които да ги финансират, така че да има средства, които да бъдат разнасяни в чували и куфари и предназначени предимно за бедните избиратели, които да продадат своя глас срещу 50-60 лева и така да определят нашата съдба. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов. Ние до този период не познавахме такова явление", каза още той.

По отношение на реформите във вътрешното министерство Рашков подчерта, че те са необходими, защото през последните 30 години МВР не е претърпяло абсолютно никакви промени. Той увери, че няма да има съкращаване на служители, а тези, които са били съкратени досега, са били от администрацията и са в минимален брой.

На въпрос за увеличението на заплатите Бойко Рашков заяви, че това решение ще бъде взето от ръководството на МВР.

Независимо как ще се развият събитията оттук-нататък, аз съм доволен от свършеното от ръководството на МВР за шест месеца, посочи той и си пожела наследникът на поста му да надгради дотук свършеното.