катастрофа1

Бивш футболист се издирва за кървавата катастрофа пред „Хемус“

По неофициална информация водачът на джипа, предизвикал тежката катастрофа в София късно снощи, е Георги Семерджиев, бивш футболист на "Левски" и на Спортист (Своге). Задържан е за наркоразпространение и за черно тото. На 35 години е и е от Своге. Мъжът е с множество криминални регистрации и е шофирал автомобилът с фалшиви номера. Управител е на автомивка в района. В момента изглежда доста по-различно от снимката, защото има множество татуировки, дори и по лицето.

По данни на очевидци джипът му преминава с много висока скорост и на червен светофар през кръстовището. Първо помита такси, а след това се превърта няколко пъти, разцепва се на две и удря и асансьора на метростанцията. На място са загинали две млади жени, които са били пешеходки. 52-годишният шофьор на таксито е бил транспортиран в болница с леки травми, но е отказал хоспитализация. 

"Вървейки по бул. "Черни връх" надолу в посока ул. "Свети Наум" се чу силен рев на ускоряващ мощен автомобил.. Доколкото видях, колата се удари в предната част на едно такси, което или правеше ляв завой, или си караше напред в посока басейн "Спартак". Скоростта на помляната кола беше минимум 130 км/ч… След удара колата се отклони към асансьора на метрото, помля го и търкаляйки се помля всичко чак до първата пряка. Лично аз приклекнах, защото катастрофата беше жестока и всичко хвърчеше във всякакви посоки. При мене също имаше отломки и чаркове , въпреки че бях откъм хотел "Хемус"", пише очевидец във Фейсбук.

Тази сутрин от мястото беше изтеглена таксиметровата кола. Движението и в момента по бул. "Черни връх" между бул. "Арсеналски" и хотел Маринела е спряно, тъй като се извършва втори оглед в светлата част на деня.