мвр

МВР празнува 143 години от създаването си

За век и половина в МВР се създаде практика и ние черпим от нея, за да се справяме със съвременните предизвикателства и да прогнозираме някои бъдещи събития, заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков на церемония пред Паметника на Незнайния воин в София по повод празника на МВР. С тържествена церемония министерството отбеляза 143 години от създаването си, с водосвет на знамената и поднасяне на венци на Паметника на Незнайния воин в чест на празника. На церемонията присъстват вицепремиерът Илияна Йотова,  премиерът в оставка Кирил Петков, министри от кабинета.

"През последната година свършихме задачите си така, че да получим отлична оценка от обществото.За първи път проявихте воля и кураж да се противопоставите на забранени явления по време на изборите, обърна се Рашков към полицаите. С действията си снижихте нивото на купен вот до поносими нива, това не се беше случвало", коментира още той.

Службите на МВР работиха и по случай със злоупотреба на европари, отпуснати за пътища, каза Рашков. България няма проблем с незаконната миграция, докато в Турция има четири-пет милиона мигранти. В МВР започна мащабна реформа, но тя продължава с техническото обновяване, каза още Рашков.