Парламент Менда Стоянова

Менда Стоянова за разпита: Предложението за необлагане на лотариите бе на Георги Кадиев

Менда Стоянова излезе от разпита в МВР, където дава обяснения относно законодателни промени, облагодетелствали уж бизнесмена Васил Божков. "За подобен сигнал съм давала подробни обяснения точно преди година. Става дума за това, че аз съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали господин Васил Божков. Това са пълни лъжи. Това може да се види от стенограмите на НС".

Бившият председател на бюджетната комисия към НС Менда Стоянова обясни и харектера на своите действия:. "Направих законодателна инициатива, с която съм добавила въпросната лотария, пропусната в предходния текст, за облагане с 20% . Тази законодателна инициатива е в полза на бюджета, а не в полза на друг офлайн оператор. В края на 2013 по предложение на Георги Кадиев беше изпусната лотарията. За цялата 2014 г. беше извън облагането в Закона за хазарта. С мое предложение, в края на 2014 г. внасям корекция, с която от от началото на 2015 г. се облагат вече и лотариите и на Божков. За мен е странно, че още миналата година пред прокуратурата изчистих този въпрос, а сега от МВР".

Пиар върху пиар", заключи важно тя, с което определи характера на действията на вътрешния министър Бойко Рашков. Освен това бившата депутатка обвини журналистите, че следват негова поръчка.