менте

Онлайн-търговци на ментета попаднаха в ареста

Измамници, продавали стоки-менте в сайтове и мобилни приложения бяха арестувани при масираната полицейска операция на ОДМВР – Русе. Акцията е проведена на територията на Ветово от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, отдел „Разследване“, сектор „Специални технически действия“ и колегите им от РУ – Ветово, уточняват от пресцентъра на МВР.

В рамките на полицейските действия са задържани 9 лица, извършени са претърсвания на 6 адреса в населеното място, при които са иззети различни стоки, документи и други вещи. Според данните до момента задържаните са участвали в схема за измама с фалшиви стоки –  най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, предлагани чрез интернет сайтове и приложения. Неистинските стоки от известни марки бивали промотирани под предлог – изгодни цени или ликвидация. Клиентите получавали стоките, изпратени чрез различни фирми за доставки, и след като установявали съмнително качество и съдържание, се оказвало, че не могат да ги върнат или да възстановят разходите си, защото връзката с доставчиците прекъсвала. По този начин са пострадали хора от цялата страна. 

По случая са образувани общо 5 досъдебни производства. Работата по документирането и разследването на схемите продължава под наблюдението на Районна  прокуратурата – Русе.