футзал

Футболен съдия е задържания за източването на милиони от магистрала „Хемус“

Задържаният заподозрян за източването на милиони от строителството на магистрала "Хемус" е футболният съдия Борислав Колев. Той е обвинен, че е участвал в схема за източване на пари от строежа на "Хемус“.

Според прокуратурата, в периода 18 юни 2020 г. – 8 август 2021 г. Колев е изтеглил 53 млн. лв. държавно финансиране на 52 отделни транша, спекулирайки с фиктивната фирма „Струма Ар Ей“. Въпросната е основана през октомври 2019 г. в сътрудничество с Велислав Миленков, като двамата я регистрират с капитал от 100 лева.

Борислав Колев и брат му Иво Колев са бивши служители на НАП, но в последствие биват освободени от дейността си за Агенцията.

42-годишният Борислав е рефер по футзал. Той дори ръководи финала в Шампионската лига между Барселона и Спортинг Лисабон през миналия сезон, а през есента бе част от съдийската делегация на ФИФА по време на Световното първенство по футзал.

Той и съучастниците му са задържани за период от 72 часа, от прокуратурата настояват за постоянна мярка за неотклонение.