борислав колев

Кръг „Симитли“ в схемата с източването на парите от „Хемус“?

Фирмата "СТРУМА Ар Ей" ООД, чрез която съдията по футзал Борислав Колев е изтеглил 53 млн. лева държавна пара, отредена за строителството на автомагистрала "Хемус", е регистрирана в Симитли. Съдружник на Колев в дружеството е Велислав Христов Миленков, който също е футболен съдия. 

Любопитно съвпадение показва, че Симитли всъщност дал на футболната общественост освен няколко съдии и един депутат от ГЕРБ. Става дума за Стефан Апостолов, който е рефер в "А" група на българското футболно първенство.

Той е потомствен футболен съдия, тъй като е син на бившия арбитър от „А“ група Апостол Апостолов.

Както е известно, Стефан Апостолов се радва на стремглаво развиваща се кариера в системата на БФС. Без да фигурира в листата на съдийските наблюдатели в професионалния футбол, 10 дни след конгреса на централата той бе назначен за рефер на мача Марек – Левски Лом от "Втора лига". Много скоро след това последва и дебютът му в "Първа лига" на двубоя Левски – Ботев Пловдив.

Според действащата нормативна уредба ранглистата на съдийските наблюдатели се изработва преди началото на сезона и се одобрява от изпълнителния комитет на БФС. Преди влизането в ранглистата за двете професионални групи, кандидатът трябва да е преминал обучение на специален семинар, както и да положи изпит във вид на тест. Според футболни експерти Стефан Апостолов не е участвал на семинари и не се е явявал на такива изпити, което е нарушение на конвенцията на УЕФА, подписана от България.

33-годишният депутат от ГЕРБ е син на кмета на Симитли и бивш елитен рефер Апостол Апостолов-Поли. Името му е свързано с чутовен скандал, развил се през лятото на 2016 година. Тогава на празненство в симитлийското село Черниче скандалният шеф на благоевградския строителен консорциум "Агромах" Методи Бачев шашардиса присъстващите с твърдението, че Апостол Апостолов -Поли е имал интимни отношения с тогавашния премиер Бойко Борисов. Самият Апостолов също бе сред празнуващите, макар и за кратко.