съд търново

Задържаха мъж, измамил жена с 30 000 лева

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, 33-годишен мъж, измамил жена с близо 30 000 лева е задържан под стража за престъпление по НК.

Г.А. е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура-Велико Търново за това, че в периода 22.04.2020 г. до 24.09.2020 г., в гр. Полски Тръмбеш, с. Стефан Стамболово, общ. Полски Тръмбеш и в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление и повторно, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у жена от гр. Велико Търново, че има намерение да осъществи общи планове за съвместно съжителство, съвместни почивки и общ бизнес и с това й причинил имотна вреда в общ размер на  около 30 000 лв. (пари в общ размер на 22 990 лв., стойността на 20 гр. златни накити, 8 бр. мобилни телефонни апарати  и предоставените му множество вещи).

Обвиняемият е осъждан за престъпления  от същия вид.  Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение относно авторството на деянието и е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпления, поради което  Районен съд- Велико Търново, е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.