карабинери

Разбиха банда, принуждавала българки да проституират в Сицилия

Престъпна организация от българи и италианци, вербувала млади жени в България, принудени след това да се проституират,  бе разкрита в Катания. Италианските власти са задържали 9 души: трима българи и един италианец са в затвора, други петима са под домашен арест. Издирва се още един български участник.

Операцията, по която е действала полицията, се нарича „Боклук”, защото така от организацията наричали младите жени. В затвора са Емил Миланов, Милена Миланова, Мария Козарова, наречена Зина и Масимо Корадо. Под домашен арест е Елена Ангелова и още четирима италианци.

На всичките е повдигнато обвинение за трафик на хора и подлагането им на робство, участие в престъпна асоциация, насочена към експлоатация на проституция, утежнена от транснационалността.

Младите жени били вербувани в България срещу суми от около 6000 евро. В Катания им отнемали личните документи, принудени да проституират на улицата, живеели в овехтели жилища при много лоши хигиенни условия, давали им оскъдна храна и били подлагани на злоупотреби.

Разследването на полицията  от отдела за чуждестранна престъпност и проституция в Катания е от месец юни 2020 година.