"Пристанище Варна"

Европрокуратурата е образувала производство заради пристанище „Карантината”

Европейската прокуратура е образувала производство заради стоежа на рибарското пристанище „Карантината” във варненския квартал „Аспарухово”. Това съобщи в Стела Николова от „Демократична България”. Произвоството е по сигнал на Николова, която тази седмица е давала показания пред български делегирани прокурори.

„Антикорупционният фонд” е сезирал Европейската агенция за борба с измамите ОЛАФ заради това рибарско пристанище”, напомни Стела Николова и допълни: "Общината е кандидатствала по програма за възстановяване на пристанището, но аз съм сигнализирала, че там никога не е имало старо пристанище. При самото изграждане на пристанището има изключително сериозни разминавания между офертите на различните фирми. Предпочетени са оферти, които са в пъти по-високи. Освен това, дълбочината на водата от едната страна на входа на пристанището е 50 сантиметра, но пък има 5-тонни кранове за разтоварване на кораби, които обаче не могат да влязат в пристанището".

По повод искането за оставка на председателя на Варненския общински съвет Тодор Балабанов, което тази седмица съветниците отхвърлиха, Стела Николова заяви: „Общинският съвет се превърна в една мумия, която се свиква, колкото да не бъде закрита. Това, което мен ме възмути е зловонието, което се носи от община Варна. Там се обслужват само клиентелистки интереси, а интересите на варненци се неглижират”.

Николова коментира и Пристанище „Варна”. Според нея, порта се ръководи от хора, които нехаят за неговото развитие. „Оставката на директора Петър Сеферов е изключително закъсняла и се учудвам, че новия министър на транспорта не е взел мерки в това отношение".