академия мвр

Главен комисар Тодоров: Вярвам, че сте избрали своята професия с ясния мотив да служите на хората и да защитавате страната

"Вярвам, че сте избрали своята професия с ясния мотив да служите на хората и да защитавате страната ни". С тези думи към първокурсниците се обърна главният секретар на МВР по време на официалната церемония за откриването на новата учебна година и празника на Академията на МВР.

Главен комисар Петър Тодоров благодари на академичното ръководство за стремежа към непрекъснато развитие и модернизиране на учебния процес. Призванието да си пазител на реда, да се бориш срещу нарушенията и да спасяваш се отстоява с чест и достойнство, допълни ректорът на АМВР старши комисар доц. д-р Руси Янев. Той коментира, че задачата на академичния състав е да осигури такава подготовка на курсантите,  че след  завършването си те да бъдат готови да изпълняват професионално своите основни задължения и ангажименти към  държавата и обществото, да отговорят на очакванията на гражданите, да бъдат  тяхна защита.

Ректорът на АМВР благодари  за заявената активна подкрепа от ръководството на вътрешното министерство и доброто взаимодействие с всички структури на МВР.

На церемонията присъстваха служебният министър на културата  проф. Велислав Минеков, директори на главни и административни дирекции в МВР, преподаватели и гости.

С традиционен тържествен водосвет и концерт на представителния духов  оркестър на Академията на МВР бе отбелязан празникът на висшето учебно заведение.