Към затвора

15 месеца ефективно за рецидивист, пазарувал с крадена дебитна карта

Окръжен съд-Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура-Монтана и защитата на обвиняемия В. Ж. Н. /40 г./ за наказание от 1 година и 3 месеца затвор, което ще изтърпи ефективно, за използване на чужда дебитна карта, от която, без съгласието на титуляра, е извършил плащания на стойност 785.22 лева.

Според доказателствата събрани на досъдебното производство, на 28 и 29 януари 2017 г. В. Ж. Н. от София, в условията на продължавано престъпление, използвал в Берковица платежен инструмент – дебитна карта, издадена на името на Л. П. Т. от София, без съгласието на титуляра, като пазарувал в местен магазин и извършил плащания с общ размер от 785.22 лева.

В досъдебното производство не е изяснено кой е извършител на кражбата на банковата карта. Пред съда В. Н. Ж. – с основно образование, безработен и осъждан, се е признал за виновен в използването на чуждата карта и заявил, че доброволно подписва споразумението, с което му се налага наказание от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Преди подписването на споразумението обвиняемият е възстановил нанесената щета на титуляра на дебитната карта.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест