бритни спиърс

Бритни Спиърс е започнала процедура за отстраняване на баща си от попечителската позиция

Певицата Бритни Спиърс започна съдебна процедура, целяща да лиши баща й от спорното попечителство, което му дава контрол върху нейните финанси, и да го замени с независим счетоводител, предадоха световните агенции, като се позоваха на съдебни документи.

Матю Роузънгарт, който отскоро е адвокат на Спиърс, увери, миналата седмица, че е предприел агресивни и бързи постъпки за отстраняване на Джейми Спиърс от попечителската позиция. Сега в съд в Лос Анджелис има подадено искане да се назначи калифорнийският счетоводител Джейсън Рубин за ръководител на финансите на поп звездата. Отделно искане пък цели да се отнеме от Джейми Спиърс контрола върху авоари на стойност 60 милиона долара.

Отстраняването на Джейми Спиърс е нещо, за което от дълго време настояват почитателите на Бритни Спиърс, които дори организираха кампания в нейна подкрепа под надслова "Освободете Бритни". Според новия адвокат на певицата тя е способна сама да избира кой да я представлява и да назначава кой да управлява състоянието й. Адвокатът на бащата на певицата обаче каза, че няма да се оттегли доброволно от попечителската роля. Предходно подобно искане беше отхвърлено от съдийката по случая Бренда Пени.

Съдебното заседание по двете внесени от новия адвокат на Спиърс искания е насрочено за 29 септември.