белезници

Задържаха бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев за бракониерство

Задържаха бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев за бракониерство, предава NOVA. Той е бил на лов в компанията на действащ служител на родното ФБР край село Сушица, област Симитли.

Арестът е по сигнал за незаконен лов, а в един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе. По непотвърдена информация сред задържаните е и Сергей Ташков, президент на футболен клуб "Витоша Бистрица"

Новината беше потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков пред bTV: "Тази нощ той (Георгиев – б.р.) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб "Бистришки тигри", каза Рашков.

В края на май т. г. служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста Георгиев. Премиерът Стефан Янев заяви, че Георгиев е вземал политически мотивирани решения.