полиция

Спецполицаи тарашуват Казанлък и Гурково

Специализирана полицейска акция се провежда в Казанлък и Гурково от сутринта. По първоначална информация в Казанлък все още се извършват обиски, а в Гурково се разпитват свидетели.

Акцията е свързана със стрелба от миналия петък. Тогава край Гурково бе ранен бизнесмен, собственик на заведение в Прохода на Републиката. Мъжът оправял покривките на заведението си, когато бил прострелян.  Настанен в болница с куршум в гръбначния стълб.  Тогава бе установено, че е стреляно от гората, намираща се срещу ресторанта с пушка флоберка.  Според местните става въпрос за вражда между бизнесмена и лице от криминалния контингент, занимаващо се с наркотрафик. Той също е от Гурково и е арендатор на ловното стопанство, откъдето е стреляно.

Вътрешният министър Иван Демерджиев потвърди, че акцията е свързана със стрелбата в Гурково. „Нека тези лица да очакват полиция, но не тази полиция, която са поставили на колене и смятат, че им служи, а полиция, която ще ги постави там, където заслужават. Причината за тази операция и други, които ще последват, е такава. Причината да съм тук е послание към тези хора и към тези хора на територията на страната. Свърши времето на беззаконие към тях. Това се случва от последните години и искаме да сложим край на това нещо", отбеляза Демерджиев.

Според неофициална информация, в случая е замесен Златимир Иванов-Златко баретата. Няма обаче потвърждение от полицията.

В хода на специализираната полицейска операция към момента няма задържани. Има проверени 80 МПС-та и 136 лица. Съставени са 3 електронни фиша, 3 акта за установени административни нарушения, връчени са 90 електронни фиша, образувано е 1 досъдебно производство. Извършени са проверки на търговски обекти, къщи за гости и други.