лескова

Дисциплинарки за двама полицаи от Своге за нарушения

Двама полицаи от РУ-Своге са наказани дисциплинарно заради пропуски при обработването на сигнал за инцидент в хижа, съобщават от пресцентъра на МВР.

С оглед изясняване на всички факти и обстоятелства по постъпил сигнал за инцидент в хижата, със своя заповед директорът на ОДМВР – София ст. комисар Живко Коцев назначи комисия за извършване на дисциплинарна проверка, която да изясни действията на полицейските служители по получаването и отработването на сигнала.

След приключването ѝ са събрани достатъчно данни за допуснати нарушения на двама служители при изпълнението на служебните задължения. Във връзка с това са им наложени дисциплинарни наказания.

Припомняме, че на 2 октомври в РУ – Своге бе подаден сигнал, а впоследствие и заявителски материал за пререкание между собствениците на хижата и група лица.

В сигнала се твърди, че стопаните на обекта са били заплашени със саморазправа и нападнати, единият от тях е получил множество удари по тялото. Заявено било също така повреждане и липса на различни вещи от хижата. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия обаче са констатирани съществени противоречия между информацията, подадена от пострадалия, и изяснената фактическа обстановка.

Установени са автомобилите, както и всички лица, присъствали по време на инцидента. Трима от тях са задържани за срок до 24 часа. Установени и разпитани са множество свидетели. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Костинброд.