арсенал

Две жени и мъж загинаха при взрив в Завод 4 на „Арсенал“

Трима души са загинали при инцидент в казанлъшкия оръжеен завод „Арсенал”. Две жени и един мъж са загиналите при взрива. Двама души все още се издирват под отломките, трима са ранени и са откарани в Спешна помощ – Казанлък.

Чул се е силен тътен, а над сградата се издига розов дим. Инцидентът е станал в цех за гранулиране на барут. В следствие на взрива една постройка е напълно разрушена, нанесени са щети и на съседни сгради. Според запознати с дейността на оръжейницата взривът е в Завод 4, където е съсредоточено производство на пиротехническа продукция, индикатор за която е  въпросният розов дим.

Има инцидент, изяснява се какво се е случило, потвърди Ивелина Проданова от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Сигналът е постъпил в 11:07 часа, съобщи Михаил Михов, от пресцентъра на Районна служба пожарна и аварийна безопасност Стара Загора. Той допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

От Инспекцията по труда в областния град казаха, че са информирани за авария в 112-и цех на завода в град Казанлък и се сформира екип, който ще тръгне към мястото. По първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

Днешният инцидент е втори в завода от началото на годината. През април две работнички пострадаха след инцидент в Мъглиж – завод 4, цех 130. През август миналата година служител почина след пожар в склад за взривни материали.