Ченгета - синя лампа - хайка

Още двама са задържани в Плевенско за предизборен алъш-вериш

"Двама са задържани в плевенското село Буковлък след постъпила информация, че те извършват нарушения, свързани с изборния процес. Проверките продължават", съобщи за БТА говорителят на Областна дирекция на МВР – гр. Плевен, Мариана Цветкова.

Няма засилено полицейско присъствие в селото. Полицията извършва рутинни мероприятия в цялата област за защита политическите права на българските граждани, каза още Цветкова.

В село Буковлък се намира секционната избирателна комисия с най-много избиратели в област Плевен. Това е секция 205 с 1102-ма гласоподаватели. 

Както БТА съобщи, вчера (1 октомври) Плевенският районен съд издаде първата за "сезона на 48-ото Народно събрание" присъда за купуване на гласове. Става дума за 57-годишен мъж от село Ставерци получи осем месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, след като бе задържан при полицейска операция в община Долна Митрополия. В личния му автомобил бе открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници лични данни – три имена, ЕГН и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия. Събрани са доказателства, че на конкретна дата и място в града мъжът е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е уверявал, че ще плати по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.