арест

Двойният убиец от Нова Загора не успя да излезе от ареста

Бургаският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража“ на Руши Рушид, обвинен за двойното убийство, извършено при свада в квартал "Шести" в Нова Загора. Както е известно, престъплението беше извършено на 26 август, а причината е стара вражда между два рода. Жертвите са баща и син, на 65 и 31 години.

Адвокатите на обвиняемия поискаха да му бъде наложена по-леката мярка "парична гаранция" и заявиха, че престъплението е извършено в условията на неизбежна отбрана. Димитър Марковски – адвокат на подсъдимия Руши Рушид, не посочи каква е била конкретната причина за дългогодишния конфликт. "В съда обвиняемият Рушид обясни, че стрелбата са започнали първо нахлулите в дома му близо 60 души от другия род. Той подчерта, че съжалява, но е защитавал семейството си", каза той.

Според прокурора Петя Кралева искането на по-лека мярка за неотклонение е неоснователно, защото е извършено убийство на повече от едно лице, произведени са множество изстрели с пистолет и ловна пушка и престъплението е с висока степен на обществена опасност.