скелет

Човешки скелет бе открит в сметището на Дряновец

Зловеща находка в Разградско. Череп с коса, прешлени, кости от длан и други части от човешки скелет са били намерени на сметището в Дряновец, съобщават от ОДВМР-Разград.

Открита е и чанта с лични документи, принадлежащи на 79-годишна жена. За да установят дали е възможно те и останките да принадлежат на едно и също лице, от полицията най-напред проверили обявявана ли е за издирване в последните месеци въпросната жена. Оказало се обаче, че такива данни няма.

В хода на разследването станало ясно, че тя е живеела на квартира в Разград, след като напуснала семейния дом на село. Именно от улицата, на която се намирал наетият от нея имот, тази пролет бил подаден сигнал на телефон 112 със съмнения дали на същата тази жена нещо не ѝ се е случило, тъй като скоро никой не я е виждал.

В този момент обявени лица за издирването нямало. Полицаи обаче посетили тогава адреса за всеки случай. Звънили на вратата, но никой не отворил и те си тръгнали.

Издирена е хазяйката на имота. Тя обяснила, че след като няколко месеца квартирантката не си платила наема и очевидно отсъствала, решила, че е напуснала без предупреждение. За да може да отдаде имота на други хора, повикала една бригада роми да разчистят и да изхвърлят ненужните вещи. Въпросните работници са били установени и разпитани. Пред полицаите те признали, че действително са открили в жилището починалата жената и са изхвърлили трупа ѝ на бунището в Дряновец.

По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията в Разград.