фиксиран телефон стационарен телефон

Трима телефонни измамници спипани от полицията

Разкрита е телефонна  измама за 70 000 лева в Разград, съобщават от МВР. При акция в Горна Оряховица са задържани трима мъже – на 38, 25 и 27 години. Претърсени са адресите, на които лицата живеят. Иззети са мобилни телефони, СИМ-карти, пари и други свързани с извършваните престъпления вещи.

Според обвинението са установени достатъчно доказателства, че те са съпричастни към телефонна измама, извършена на територията на ОДМВР-Разград в условията на продължавано престъпление между 21 и 30 януари 2022 година. Жертвата е 50-годишна жена от града. Схемата, по която е действано с нея е „оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници”. Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лв., която таксиметров шофьор от Варна в качеството си на „муле” оставял в село Моравица.

Установено е също, че мъжете са съпричастни към още пет опита за измами на територията на ОДМВР-Разград. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Разград. С постановление на държавното обвинение на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.