ампули

Прекурсори задържаха на „Капитан Андреево“

28 910 таблетки и 1000 ампули инжекционен разтвор, съдържащи прекурсори за производство на синтетични наркотици, задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево. Контрабандните лекарствени продукти са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници, съобщиха от Агенция "Митници".

На 18 юли автобусът с турски регистрационен номер е пристигнал на МП Капитан Андреево на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ по маршрут от Турция за Румъния. В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници са обявили, че пренасят само личен багаж и стоки в нетърговски количества.

При извършената митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, митническите инспектори откриват в ръчен багаж и в найлонови чанти позадната седалка на автобуса общо 28 910 таблетки от два вида лекарствен продукт с основна съставка псевдоефедрин, както и 1000 ампули инжекционен разтвор с ефедрин.

Установено е, че цялото количество лекарствени средства е пренасяла една от пътничките в автобуса – румънска гражданка. Случаят се разследва