Георги Семерджиев

Оставиха Георги Семерджиев за постоянно в ареста

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата, станала на 5 юли вечерта в София, при която загинаха две млади момичета.

По време на заседанието стана ясно, че едната маратонка на Семерджиев е намерена в джипа, а втората в дома му. По фасадата на кооперацията са открити следи от стълба и от кръв, поради нараняване на дясното стъпало на Семерджиев. Експертиза показва, че по скоростния лост и вратата на колата има негови следи.

Самият той заяви пред съда, че не е виновен за нищо, не разбира за какво го обвиняват и иска да се прибере вкъщи. Семерджиев обясни, че е бил отвлечен и не знае къде е личната му карта, а на въпрос кога е станало това, той отговори, че не си спомня. После уточни, че се е случило около 17 часа на 5 юли и не си спомня как, но се събудил на следващия ден в дома си, когато полицаите нахлули в него. "Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в 4 районно. Шофьорската ми книжка е швейцарска и истинска, но не помня кога ме отвлякоха."

Семерджиев прекъсна пледоарията на прокурора, заявявайки че иска да отиде в болница или да се прибере в къщи. Той обясни, че не му е добре, и че бил бит по време на задържането.

Прокуратурата посочи, че след инцидента Георги Семерджиев се е обадил в автомивката си да му донесат стълба, за да влезе в дома си. Сред хората, които са му съдействали за това е била и полицайката Симона Радева. 

Извършителят на катастрофата се сдоби и с три нови обвинения. „Наблюдаващите прокурори повдигнаха ново обвинение на лицето, за което се предполага, че е извършило ПТП-то на бул. „Черни връх”. На първо място се касае за особено тежък случай, в следствие на което е предизвикана смъртта на двете жени. Направени са и множество нарушения. За това законът предвижда от 5 до 20 години затвор”, каза говорителят на СГП Христо Кръстев. Второто му обвинение е за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. „То не е за 5 юли, а за 10 юни тази година. Това са две различни престъпления", уточни Кръстев. За това законът предвижда от 1 до 3 години. „Третото е за използване на официален неистински документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство. За това се предвиждат до 8 години затвор”, добави Христо Кръстев.