Волен Сидеров

Волен вилнее в Първо РПУ, търси полицай Симона Радева

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров е задържан в Първо РУ, съобщиха от МВР. Той е влязъл в сградата на полицейското управление, където искал да потърси обяснение, защо е назначена Симона Радева. Полицайката е разследвана за това, че евентуално е помогнала в укриването на Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата, случила се на 5 юли в София, при която загинаха две млади жени.

Политикът е счупил стъклото на дежурния полицай, настоявайки за среща с шефа на районното. Използвал е нецензурни обиди за Радева и е настоявал да знае как е назначена.

Според симпатизанти на "Атака" той е бил насилствено вкаран в РПУ. "Къде е Волен Сидеров? Престъпници в униформи!", "Отвлякоха Волен Сидеров", са крещяли те пред полицейското управление.

След 20-минутно чакане пред входа на Първо РУ при Волен Сидеров е допуснат адвокат. 

В четвъртък Бойко Рашков съобщи на брифинг, че служителка на МВР е съдействала на Георги Семерджиев във връзка с жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени. По думите му тя работи в едно от районните управления в столицата и има отношения със Семерджиев, като се очаква да бъдат установи какви точно са тези взаимоотношенията им.