удар

Два автобуса се удариха в столицата

Два автобуса се удариха в София, инцидентът е станал предиобяд в района на бул. "Данаил Николаев" и ул. "Бяло море". Автобус по линия 413 е ударил автобус по линия 11, който е бил спрял на спирка.

По първоначална информация, причина за инцидента е, че на шофьора на автобус 413 му е прилошало и не е успял да спре навреме, съобщиха от Столичния автотранспорт. Пострадали са шофьорът на единия автобус и осем пътници, между които и дете. Незабавно към мястото са насочени екипи на "Спешна помощ" и "Пътна полиция". Седем линейки са транспортирали пострадалите в ИСУЛ и „Пирогов“.

74-годишен мъж е със съмнение за фрактура на ръката, 68-годишна жена – с контузия на крака и паник атака. Тя е отказала да бъде откарана в болница. 53-годишен мъж е откаран в болница с контузия на главата след колапс, а 67-годишна жена е с контузии на главата и на крака. 20-годишен мъж е с разкъсно-контузна рана на лицето, а 61-годишен мъж е с контузия на лицето и съмнение за фрактура. 68-годишна жена е откарана в болница с контузия на лицето и избит зъб, пострадало е и 7-годишното ѝ внуче, което е с контузия на лицето. 

51-годишният шофьор на автобуса е получил паник атака. Вероятно става въпрос за проблеми с кръвното. Той също е леко пострадал от удара.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието, районът е отцепен и движението в зоната е временно спряно. Тепърва ще се установяват и причините за инцидента.