семерджиев

Задържаха издирваният шофьор от катастрофата край „Хемус“

Бившият футболист Георги Семерджиев, причинил катастрофата късно снощи в София, който избяга от местопроизшествието, е задържан, съобщиха от МВР. 

Той е задържан в сграда близо до мястото на инцидента. В акцията по залавянето му са участвали екипи на столичната полиция и спецотряд "Кобра", които още от снощи работят по случая.

Според информация на МВР Семерджиев е задържан от полицията в не съвсем адекватно състояние. Той все пак е успял да даде номера на майка си, която му е намерила адвокат.  Той ще бъде заведен в болница, за да му бъдат взети проби за алкохол и наркотици. Семерджиев е извършил още едно нарушение през деня преди да се стигне до тежкия инцидент, при който загинаха две млади жени.

Делото вече е разпределено на случен принцип. За момента не е ясно точно какво обвинение ще бъде повдигнато на Семерджиев. Разследването се води от Националната следствена служба. 

Оказва се, че Семерджиев е подсъдим и за нанасяне на телесна повреда, съобщиха от Софийския районен съд. Днес е имало поредно заседание по делото, но Семерджиев не се е явил. По това дело той има и съподсъдим. Процесът е започнал през 2013 година, но заради смяна на съдебния състав делото е започнало отначало. Заради неявяването му днес, съдът е разпоредил задържането на Семерджиев.

От СДВР уточниха, че той има 47 акта и 49 наказателни постановления за различни нарушения, в които е залавян на пътя. Представял документ за правоуправление, за който твърдял, че е издаден в Швейцария. Справка, поискана от "Пътна полиция"-СДВР от органите на реда в Швейцария обаче показала, че книжката не е истинска.

Сред нарушенията на Георги Семерджиев са:

– На 11 юни е бил засечен зад волана след употреба на наркотици.

– От 2009 г. книжката му е отнета заради липса на контролни точки. 

– През 2021 г. започва да кара с швейцарска книжка.

– След 2021 г. има глоби за преминаване на червено, затъмняване на стъкла и отказ да бъде тестван за употреба на наркотици.