военно разузнаване

Военното разузнаване се оплака от уронване на престижа му

Българското военно разузнаване работи само в името на националните интереси, заявиха в съобщение до медиите от Служба "Военно разузнаване" и определиха като недопустими внушенията, че „военното разузнаване не работи в интерес на България“. "Без да се базира на доказателствен материал, подобно изказване уронва престижа, накърнява достойнството и подлага на съмнение безспорния професионализъм на военните разузнавачи от не едно поколение", се казва в писмото до медиите. "С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители на най-старата българска разузнавателна служба, които служат в името на националните интереси. 

Служба „Военно разузнаване“ изпълнява задачите си в пряка координация и тясно сътрудничество с разузнавателната общност на НАТО и ЕС, като приносът ѝ е високо ценен. Военното разузнаване ще продължи дейността си на стратегическо ниво съгласно Закона за военното разузнаване и ще защити авторитета и достойнството на своите служители, като сезира компетентните органи за изясняване на ситуацията", допълват още от Военното разузнаване.

По-рано днес депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев заяви, че ДАР (Държавна агенция разузнаване) и Военното разузнаване не работят в интерес на страната и трябва да бъде извършена реформа на службите за сигурност.