белезници

Арестуваха моторист от Русе след гонка с полицията в Плевен

На 22 юни, около 03:30 часа, на бул."Христо Ботев" в Плевен, преди кръстовище с улица "Сан Стефано", полицаи подават сигнал за проверка на водача на мотоциклет "Ямаха". Управляващият ускорява движението и се отправя в посока парк "Кайлъка".

След последвало преследване, мотоциклетът е спрян до изхода за село Радишево, до водонапорна кула. Мотористът не пропуска и не осигурява достатъчно разстояние за преминаване на служебен автомобил ''Киа сиид'', собственост на МВР, който е със специален режим на движение /включени светлинен и звуков сигнал/. Реализирано е ПТП с материални щети.

Проверка е изяснила, че нарушителят 25-годишен от Русе и е неправоспособен /лишен по административен ред/.

При последвал личен обиск и проверка на лични вещи в него са установени полиетиленова свивка с размери ½ см., съдържаща, суха, зелена, тревиста маса и полиетиленов плик с размери: 6/7,5 см., съдържащ бяло, кристалообразно вещество. Съдържанието е иззето и предадено за лабораторна обработка.

25-годишният е отказал да бъде изпробван с техническо средство "Дръг тест 5000" за употреба на наркотични вещества или техните аналози. Съставен му е акт и е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

Продължава работата на разследващия полицай.