жандармерия

Спецоперация в Перник заради прокурорски син

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Перник, задържан е синът на пернишки прокурор. Акцията е по повод инцидент от 11 юни, когато 18-годишният Васил Михайлов преби и счупи челюстта на 61-годишния бивш футболист от “Миньор Перник” Румен Андонов.

В специализираната полицейска операция участват служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП. Целта на полицейската операция е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на града, както и гарантиране на сигурността на жителите, съобщават от МВР.

По повод случая от 11 юни на причинена средна телесна повреда, полицията уточнява, че на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

На 12 май е образувано досъдебно производство за това, че на 9 април той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие – през месец ноември 2021 г. в заведение в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. – в близост до зала „Кракра“ в областния град.

На 29 май е започнато друго досъдебно производство, след като Михайлов е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин.

Последният случай е от 11 юни, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 часа същия ден пред заведение в центъра на областния град, като на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят Михайлов.

Той е задържан на 12 юни, като по медицински причини, е освободен. В хода на разследването са разпитани петима души, приобщени са и записи от охранителни камери.

По информация от Районната прокуратура в Перник, трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.