мвр

МВР докладва на премиера Кирил Петков за реформата

Реформите във вътрешното министерство бяха представени пред премиера Кирил Петков в присъствието на политическото и професионалното ръководство на МВР. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков запозна премиера и заместника му и министър на финансите Асен  Василев с направеното, с акцент оптимизиране на дейността на ведомството.

Бяха представени действията на МВР на базата на изготвен математически модел след обстоен преглед в няколко направления и отчитане на обективните факти както по територии, така и по направления на дейност. Реформата ще изведе полицейски служители близо до гражданите и ще има функционален ефект, отчете министър Рашков и уточни, че действията по нея продължават поетапно по изградения модел и въз основа на натрупания опит. Вътрешният министър подчерта, че всички стъпки се предприемат по начин, който няма да отслаби способността на МВР да изпълнява функциите си по обезпечаване на сигурността и обществения ред. 

Министър-председателят Петков и вицепремиерът и министър на финансите Василев подкрепиха действията, реализирани до момента във вътрешното ведомство. В рамките на срещата бяха обсъдени и идеи за реформи по актуални проблеми в по-широк мащаб, съобщиха от пресцентъра на МВР.