тиквата сталийски

НАП затвори за 14 дни столичен ресторант за нарушения при регистриране и отчитане на продажбите

Официалната новина:

При изненадваща проверка в обекта, инспекторите от звеното за фискален контрол установили, че едно от фискалните устройства не изпраща информация в НАП. Касовата бележка, която получили, след плащането на контролната покупка, била проверена чрез мобилното приложение на приходната агенция NRAMobile. То показало, че документът не е регистриран в НАП, което е потвърдено и от справка в базата данни на приходната агенция, в резултат на това е образувана проверка и е наложена административната мярка „Запечатване на обект“.

Санкцията е с продължителност 14 дни, тъй като нарушението е за първи път, а ако се повтори, заведението може да бъде затворено за месец. Наложената мярка може да бъде обжалвана.

Проверките на „Фискален контрол“ са ежедневни, следят се фискалните устройства в търговските обекти, издава ли се или не документ за продажбите, отговарят ли те на изискванията, наличностите в касата и маркираните суми и други. В рамките на контролните си действия, данъчните инспектори извършват контролни покупки и прилагат т.нар. способ "таен клиент" или провеждат т. нар. явно наблюдение, което означава, че те се легитимират и в продължение на няколко дни присъстват в заведението или хотела, напомнят от НАП.

И малко пикантерия:

Служители на НАП запечатват в момента известния столичен ресторант „101” на бизнесмена до шайката ГЕРБ Александър Сталийски. Кръчмата, в която Бойко Борисов обича на пляска карти с аверите, се намира на територията на превзетия от хунтата плувен комплекс „Диана“, сочи сайтът Bulnews.

Котаракът на Баце мъркаше доволно години наред със смешния наем за топ имота – 11 000 квадратни метра срещу 3000 лева наем на месец за ресторант, 3 басейна, градини и куп глезотии в „Дианабад“.

Ако не си от кохортата на глутницата ГЕРБ, срещу 3 бона не можеш да наемеш дори апартамент в центъра, камо ли цял спортен комплекс като „Диана“. Сталийски от т. н. кръг „Котараците” бе превърнал ресторанта и трите открити басейна в неофициален свой офис.