щерк

Бившият приятел на убитата IT специалистката Алена Щерк задържан

Полицията и прокуратурата разкриха подробности за убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя (29 май) край Радомир. Според разследването множество удари по главата са причина за смъртта на Щерк. "Сигналът за изчезналата е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално разследването е образувано за отвличане", съобщиха от прокуратурата на съвместен брифинг с полицията.

"Имаме официална информация, че заподозреният за убийството е задържан в Италия. По отношение на обвиненията, първоначалната информация беше за отвличане, затова и такова обвинение бе повдигнато. Вчера бе открит трупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше повдигнато ново, за убийство, извършено по особено жесток начин", разкри прокурор Иво Илиев.

Относно мотива, от прокуратурата обясниха, че двамата са имали връзка, която са прекратили наскоро, но това не е било важно в първите часове на разследването.

Заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена – Виктор Спига. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция в неделя вечерта. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.