награди мвр

XXVI Републикански турнир по стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов“

Поредното издание на Републиканския турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР се провежда в памет на загиналите на 3 май 1996 г. при изпълнение на служебния си дълг майор Йордан Бинев, младши лейтенант Красимир Трошанов и младши лейтенант Ангелов Ангелов. Своята признателност и уважение засвидетелстваха  заместник-главният секретар на МВР гл.комисар Станимир Станев, ръководният състав и служителите на ОДМВР-София, областният управител на Софийска област Иван Иванов, административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова, близки на загиналите.

С едноминутно мълчание те почетоха саможертвата на тримата доблестни български полицаи, оставили ярка следа с мъжеството и храбростта си, със своята човечност и висок морал.

Предизвикателствата на днешния ден и рисковете, пред които сме изправени, ни задължават да следваме неотклонно поетите задължения, да работим всеотдайно и достойно в защита на законността и сигурността на гражданите. Провеждането на Републиканския турнир "Бинев, Трошанов, Ангелов" е нашият жест на поклонение пред смелостта на всички достойни служители, изпълняващи задълженията си безукорно и с висок морал. С тези думи директорът на ОДМВР-София ст. комисар Живко Коцев откри спортната проява.

Приветствие към участниците в републиканския турнир отправи и зам.-главният секретар на МВР гл.комисар Станимир Станев, който им пожела висок спортсменски дух и успех в надпреварата.

20 отбора от служители на различни структури в  МВР  ще се състезават в турнира и ще покажат своите умения в стрелба с пистолет.