кирка в украйнска кола

Автомобил на украинка осъмна с кирка в капака

В Бургас автомобил на украинско семейство осъмна със забита кирка в предния капак. Инцидентът е станал в зона "В" на бургаския комплекс "Меден рудник", където семейството е настанено в общински блок. Полицията разследва случая, сочи БНР.

Една от версиите за вандалската проява е спор заради паркомясто, каза директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Той уточни, че колата не се ползва от два месеца, а семейството се движи с друг личен автомобил в града. Своите коли пред кризисния център, чиито паркинг е отзад, са паркирали и други настанени там украинци, казаха днес от центъра. Днес повечето са преместени на паркинга.

Бащата на пострадалата – Петро заяви пред БНР Бургас: „Информирахме украинското консулство, да ни бъде разяснено към кого да се обърнем при такива ситуации. Обърнахме се и към нашия адвокат и той ни посъветва да не правим никакви коментари“

Семейството е от Одеса. Избягало е от войната преди два месеца. Оттогава е настанено в жилище в общинските блокчета в "Меден рудник".  Украинка, свидетел на вандалския акт сподели: "Да, вчера някой беше забил кирка в украински автомобил, има поражения по капака. Това е всичко, което знам. Моята сестра ми показа снимка. Не знам кой го е направил. Ние дойдохме тук, защото се случва война при нас. Това е много обидно и неприятно някой да постъпи така с наш автомобил".

Автомобилът, обект на агресия, е прибран в гараж, кирката е извадена в присъствието на полицаи, които разследват инцидента.