темида

Три години и половина затвор за държане и за разпространение на дрога

По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, 28-годишен мъж е осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим за държане с цел разпространение и за разпространение на наркотични вещества.

Обвиняемият К.К. е признат за виновен в това, че в Русе, в условията на опасен рецидив и в условията на продължавано престъпление, на три пъти, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП) държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение – марихуана с тегло 41,136 грама и метамфетамин с тегло 35,888 грама. Общата стойност на наркотичните вещества е 1144,02 лева.

Признат е за виновен и за това, че в същия ден е разпространил метамфетамин чрез продажба на четири лица: на Е.Й. и Н.Д.- 0,417 грама, на А.А. – 0,226 грама и на Р.И. – 0,291 грама – престъпление по НК.

К.К. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Осъден е след одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда. На основание чл. 53 от НК вещите, които са послужили за извършване на престъплението, са отнети в полза на държавата.