линия на полицията

Криминалнопроявен се самоуби след появата на полицията

В следобедните часове вчера 25-годишна жена съобщила на полицейския патрул, който засякла на улицата, че след възникнал скандал бащата на детето й е нанесъл побой, направил е опит да я изнасили и убие чрез душене, след което е напуснал жилището й в Костинброд. Пострадалата веднага била транспортирана за преглед и оказване на медицинска помощ в столична болница и впоследствие освободена без тежки травматични увреждания.

Установено е, че заподозреният, който е с криминалистически регистрации, обитава къща в село Петърч, след което на адреса веднага е изпратен автопатрул. При подхождането към къщата отвътре бил произведен изстрел, в резултат на което върху единия униформен служител се посипали счупени стъкла. След доклад на случилото се в дежурната част, към мястото незабавно са насочени допълнителни полицейски сили, екипи на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и Института по психология на МВР. С оглед осигуряване на безопасността им живущите в близост граждани са изведени на безопасно разстояние, а районът – отцепен и обезопасен.

В рамките на операцията 34-годишният мъж е локализиран от специализираните екипи на втория етаж на къщата, където впоследствие е открит самопрострелял се с огнестрелно оръжие. В близост до него е установен незаконно притежаван пистолет. При инцидента няма други пострадали, мъжът е бил сам в сградата. По случая са образувани две досъдебни производства под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Процесуално-следствените действия продължават.