военен съд пловдив

ВОП – Пловдив наблюдава досъдебно производство срещу военнослужащ

Военно-окръжна прокуратура – Пловдив е приела по компетентност досъдебно производство от Окръжна прокуратура – Стара Загора за умишлено убийство, извършено в с. Енина. В хода на разследването са извършени множество действия по разследването, като оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване от жилище, от лек автомобил, личен обиск на лице, разпити на свидетели, включително и на очевидец на деянието. Иззети са множество веществени доказателства и са взети образци за сравнително изследване, на които са назначени експертизи.

От събраните до момента доказателства е направен обоснован извод, че деянието е извършено от военнослужещ – Г. И. Той е привлечен в качеството на обвиняем  за това, че в  стопанска  постройка в землището на с. Енина умишлено е  умъртвил А.Л. с незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие – престъпления по НК.

Обвиняемият е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Материалите по делото ще бъдат внесени във Военен съд – Пловдив с искане за постоянен арест.