човек с белезници

Служители на отдел „Център-Север“ – ГДБОП иззеха голямо количество дрога

Полицейските действия срещу производството на наркотици и тяхното разпространение са предприети в рамките на образувано на 11 април т.г. досъдебно производство и са реализирани вчера на територията на гр. Левски.

Към 15.00 часа служители на отдел "Център-Север" – ГДБОП задържали двама мъже – на 53 и 44 години. В хода на извършените претърсвания на два адреса в града и на два автомобила, ползвани от 53-годишния, антимафиотите намерили 500 г вещество, реагирало на метамфетамин, 20 саксии с насаждения от рода на конопа, механична везна, три мобилни телефона и преносим компютър. По време на ареста, от 53-годишния били иззети още 750 г марихуана. Назначени са експертизи на иззетите вещества.

След 24-часовото задържане на двамата, 53-годишният е привлечен към наказателна отговорност и са му повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл. 354 „а“  от НК. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Работата по документиране на престъплението продължава.