сгс

СГП внесе в съда обвинителен акт срещу скитник за грабеж

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд срещу В. Г., за това, че в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи – парична сума, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – престъпление по НК.

Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че в София, в ж.к. „Дружба“, обвиняемият влязъл в магазин за алкохол и цигари. Застанал на щанда и напръскал с лютив спрей лицето на П.С., която работела в магазина. Пресегнал се към касата, отворил я и взел намиращите се там пари – сумата от 815 лв.

Подаден бил сигнал на телефон 112 и на място дошли служители на 08 РУ-СДВР. В хода на разследването бил извършен оглед на местопроизшествие, разпитани били свидетели, било извършено разпознаване, както и видео-техническа експертиза, били извършени и други действия, относими към делото.

В.Г. е на 41 години, със средно образование, безработен (води скитнически начин на живот), осъждан. Деянието е извършено от обвиняемия в условията на опасен рецидив, като същият е извършил престъплението, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е било отложено по чл. 66 от НК.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от Софийски градски съд.