Парламент Иван Гешев

Гешев: Сега е рай за престъпността, връщаме се към мутренските години

"Персоналните заплахи срещу магистрати са ежедневие за прокуратурата. Времето е рай за престъпността, връщаме се към мутренските години. Прокуратурата е последната преграда срещу беззаконието", заяви главният прокурор Иван Гешев пред NOVA NEWS. “Темата "съдебна реформа" интересува 4-7% от българските граждани и досега смятах, че няма за какво да се говори”, заяви в първото си тв интервю на живо за последните две години Иван Гешев. Сега обае има опасност демократичната система в България да рухне, добави той. За много нови политици “съдебна реформа” е смяната на главния прокурор, обясни той в предаването “Офанзива”.

Гешев декларира,, че е свободен и не зависи от никой: “Единственият човек, който ме ръководи, е жена ми. Свободата и независимостта не са законодателен проблем”.

Специализираните структури, които искат да закрият, са ефективни, надявам се, че целта не е да се помогне на мафията и организираната престъпност. нека да покажат един човек, срещу който те са използвани като бухалка, каза още главният прокурор.

Баща ми не е придобил дялове във фирма “Жоси”, единственото вярно в обвиненията е името на баща ми, заяви Гешев. Евентуално е щял да придобие два дяла за 100 лв., но не ги е придобил, добави още Гешев. Той призна, че имал срещи с Георги Цолов Георгиев от “Жоси”. "Разговаряли сме няколко пъти, имал е служебни отношения с баща ми, аз не мога да реша гражданско-правен спор", рече Гешев.

“Хемус” се разследва от разследващи полицаи в МВР и в един момент министърът казва, че този случай е смачкан. Това е пародия”, заяви Гешев.

Той изрази съмнение, че ще се стигне до видео разпит на бизнесмена Васил Божков. “Най-вероятно ОАЕ няма да отговорят на нашето искане и няма да бъде разпитан и като свидетел”, обясни Гешев