арест

Станислав Балабанов: Арестът на Борисов е добър старт

МВР показа за пореден път на българското общество и може би за първи път на европейската прокуратура, че ние нямаме прокуратура. Тази прокуратура продължава да е пазител на престъпното статукво. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов по повод арестите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия правителствен говорител Севделина Арнаудова.

"Има ясни действия на МВР. Има и причинно-следствени връзки, които водят до един човек който се укрива в Дубай и който е плащал подкупи на висши държавни служители, които пък са го облагодетелствали да не плаща данъци. Причинно-следствените връзки водят до една конкретна партия – ГЕРБ. Има огромна корупция, говорим за 500 млн. лева – това са пари на всички български данъкоплатци. Отделно към европейската прокуратура са насочени сигнали за измама с евросредства. Това е един добър старт. В момента тече разследване на европейската прокуратура, те очевидно разполагат с данни и ще излязат с позиция и може да се окаже така, че българската прокуратура може да бъде прескочена в името на закона", заяви Балабанов.

"В последните години не бяха кюлчета и пачки, не беше Мата Хари, не беше къщата в Барселона, не бяха влиятелни бизнесмени да плащат подкупи, а прокуратурата удобно си мълчеше. Как нямаше едно досъдебно производство? Ние знаем какво се е случвало, въпросът е да се докаже юридически", посочи той.

В отговор на въпрос за поетия от ГЕРБ курс към предсрочни избори, депутатът от ИТН отбеляза: "Работа на всяка една опозиция е да търси слабостите на управлението и да го критикува, но конкретната опозиция има унизителен облик в обществото. Тези, които под Гледам на тази опозиция като на една крещяща опозиция, без конкретни мотиви".