контрабанда мебели

Откриха контрабандни мебели в камион с лични вещи на Лесово

Митнически служители откриха 343 колета с контрабандни  мебели и други стоки в търговски опаковки на обща стойност над 60 000 лева при проверка на камион с лични вещи. Товарната композиция с ремарке с румънска регистрация пристига на МП Лесово на 09.03.2022 г. на входящо трасе от Турция. Шофьорът, турски гражданин, е декларирал, че превозва от Турция за Германия колети, съдържащи само лични вещи на физически лица.

При извършената щателна проверка митническите служители установяват, че освен колети с употребявано лично имущество, товарът съдържа и 343 колета с опаковани нови мебели и сглобяеми модули на мебели в търговски вид, сред които дивани, столове, шкафове, матраци, възглавници и аксесоари за мебели.

По време на проверката са открити между товара и 4000 къса (200 кутии) контрабандни цигари от различни марки, както и недекларирани 5 кг пчелен восък и 70 чифта спортни обувки с обозначения на световноизвестни търговски марки.

Според първоначалната експертиза от вещо лице стойността на контрабандната стока е над 60 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда в големи размери, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.