контрабанда алкохол

Митничари откриха алкохолни напитки и цигари в лек автомобил на Дунав мост – Русе

При щателна митническа проверка беше открито голямо количество алкохол и цигари с български акцизен бандерол, превозвано в лек автомобил за Германия.

В района на ГКПП Дунав мост – Русе е спрян за проверка лек автомобил, пътуващ от района на Нова Загора за Германия с водач български гражданин. Превозното средство е насочено за щателна митническа проверка в халето на ГКПП, след което е било разтоварено и пролъчено чрез мобилна рентгенова система. В резултат на проверката митническите служители са открили укрити в двете резервни гуми 13 400 къса цигари (670 кутии) от известни марки, всичките облепени с валиден български акцизен бандерол.

При проверката на личния багаж на водача на автомобила митническите служители откриват и 82.6 литра алкохолни напитки, също облепени с български акцизен бандерол.

От снетите писмени обяснения на водача алкохолът и цигарите са закупени от хранителен магазин и са предназначени за сватба.

Съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове митническите служители са изискали от водача необходимите документи за превозваните стоки, но такива не са представени. Акцизните стоки са иззети по описа на ТД Митница Русе.

За случая е съставен Акт за установяване на административно нарушение.