Министерство на отбраната

Войската го удря на учения и тренировки

Планирана полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) от състава на 2-а механизирана бригада, 3-о Бригадно командване и 101-и алпийски полк ще се проведе от 6 до 18 март 2022 г. на учебен полигон „Корен". Бойните стрелби ще се изпълняват със зенитни установки ЗУ-23-2. Ръководител на полевата подготовка е полковник Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски.

За участие в полевата подготовка ще се извърши придвижване на личен състав и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен транспорт, както следва:

На 5 и 6 март транспортирането на личен състав и техника ще се извърши с железопътен транспорт от Плевен до Хасково. След разтоварване на ж.п. гара Книжовник техниката и личният състав ще се придвижат до полигон "Корен" на собствен ход.

На 6 март от Стара Загора до полигон „Корен“ и на 12 март след приключване на етап от подготовката, военнослужещи и военна техника ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура обратно до Стара Загора.Формирования от състава на Единния център за начална подготовка-Плевен ще проведат полеви занятия на учебен център „Николаево“

Планирана полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) от 4-и и 29-и механизирани батальони от състава на Единния център за начална подготовка ще се проведе от 7 до 11 март 2022 г. на учебен център „Николаево“. Бойните стрелби ще се изпълняват със зенитни установки ЗУ-23-2. Общ отговорник за провеждане и осигуряване на полевата подготовка и бойните стрелби е командирът на 4-и механизиран батальон подполковник Калоян Стоянов, а ръководител – капитан Георги Георгиев, командир на взвод в 4-и механизиран батальон.

За участие в полевата подготовка ще се извърши придвижване на личен състав и техника по националната пътна инфраструктура на 7 и 8 март 2022 г. по маршрут Шумен – Плевен – учебен център „Николаево“ и на 11 мат 2022 г. по обратен маршрут от учебен център „Николаево“ към Плевен и Шумен.