Парламент Георги Марков

Георги Марков: Украйна – прелъстена и изоставена

Георги Марков във Фейсбук:

УКРАЙНА – ПРЕЛЪСТЕНА И ИЗОСТАВЕНА

1. Голямото прелъстяване бе 2014 г. САЩ и НПО-та на Сорос, заедно с камерите на CNN, свалиха чрез преврат законно избраното украинско правителство като проруско.

Главни действащи лица са вицепрезидентът Байдън, Виктория Нюланд и Сорос. Нюланд заповядва на американския посланик премиер да не е Кличко, а Яценюк. Сорос пък му казва, че Обама е много мек и не може да се оправи с Путин.

На помощ идва Саакашвили, който води снайперисти в черни дрехи и от хълма започва стрелба, която CNN предава на живо. За ужас на министърката на външните работи на Естония, която е на площада, те убиват и протестиращи, и полицаи.

В резултат в Украйна идва проамерикански режим, но страната губи Крим. Най-намазва синът на Байдън, който влиза в борда на голяма украинска компания за 50 000 долара на месец. В книгата си признава, че ги харчи за наркотици, мацки и алкохол.

2. В 2022 г. Байдън, вече президент, отново подхвана Украйна и обедини Европа срещу Путин. След геноцид в Домбас и Луганск преди 8 години руснаците нанесоха военен удар, след който Украйна понася жертви, щети и ще загуби още територии.

Байдън се отказа от военна защита на украинците.

Украйна бе прелъстена и изоставена.

3. Какво да казваме на децата си за войната? Същото, което за бомбардировките на САЩ над Сърбия 1999 г., войните в Ирак и пр. Международното право е едно – и за Русия, и за САЩ, и за Китай.

Щеше ли да има война в Украйна, ако президент бе Тръмп? Според самия Доналд Тръмп – не. Той вече направи изявление, че би се разбрал с Путин.

Щеше ли да има война, ако германски канцлер бе Меркел? Според Борисов – не! БОЙКО е прав!

Байдън успя да противопостави останалия без лидер ЕС на Русия, но я съюзи с Китай, Индия, Иран и при неутралитет на Турция.

Това са фактите – имало едно време една Украйна.

P. S.: Стана ясно, че Западът не може да спаси Украйна с военна сила, а чрез санкции срещу Русия. Но НАТО е военен съюз, а не Сметна палата, нали?