съд пловдив

Съдят мъж, нанесъл телесна повреда по хулигански подбуди на продавач на чорапи

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Д., на 46 г., за това, че на 27 май 2021 г., в Пловдив, по хулигански подбуди, е причинил другиму – на М.С., лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на носа, причинила болка без разстройство на здравето – престъпление по Наказателния кодекс.

М. С. вървял сам по ул. „Христо Дюкмеджиев“ в квартал „Капана“ в Пловдив. Той продавал чорапи. Част от тях носил в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица, пред едно от кафенетата, се намирал И. Д. Когато видял продавача, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. М.С. отвърнал, че го бил забравил в заведение, отишъл да го търси, но не го открил.  И.Д. се ядосал. Той поискал от М.С. да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът на чорапи отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Когато чул това, И.Д. започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на М.С. Той ги ритнал с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. Наоколо имало много хора, но въпреки това обвиняемият продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения.

За да демонстрира превъзходство, И.Д. нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на М.С. Пострадалият направил няколко крачки назад. Обвиняемият отново се насочил към продавача на чорапи с цел да продължи физическата саморазправа, но бил възпрян от двама мъже, които се намирали наблизо.

Установено е, че М.С. почувствал силна болка в областта на носа и в резултат на удара е получил лека телесна повреда. Веднага след това И.Д. напуснал мястото на инцидента. Действията му били възприети от множество граждани, които станали очевидци на случилото. Те останали силно възмутени и потресени от непредизвиканите хулигански действия.

По делото са извършени разпити на свидетели, приобщени са веществени доказателства, както и заключенията на няколко експертизи и др.

И.Д. е с взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.