СДС

Председателят на ОбС – Дупница и син лидер К. Костадинов завежда дело срещу изключването му от СДС

Председателят на ОбС – Дупница и регионален координатор на СДС за Югозападна България Костадин Костадинов изригна няколко дни след като членове на СДС от Дупница не бяха допуснати за участие в заседание на НИС: “Завеждам дело в съда срещу прекратяване на членството ми в СДС, най-силните структури сме изчегъртани, за да не гласуваме за ново ръководство”.

Общинската структура на СДС е една от изключените организации на СДС в страната.

“Не съм вярвал, че ще дойде време да спасяваме СДС от политически брокери, от паркетни лъвове и службогонци, които са готови да търгуват с партията за едно депутатско място или участие в борд, които искат да превърнат партията в еднолично търговско дружество и да печелят от “търговска марка”. За мен СДС е кауза. Няма да спра да се боря. Тези три букви са духът на демокрацията. Затова ще защитавам правото си на членство и мястото си в националното ни  ръководство. Аз вече не съм координатор на СДС за Югозападна България, но ще се боря за синята кауза”, заяви К. Костадинов.

Повода за острото му изказване е скандалното им изключване от СДС с мотива, че 2 г. не са плащали членски внос, който е по 2 лв. на месец. Ръководството на СДС в областта е било уведомено на 14 декември 2021 г., че цялата структура на СДС от Кюстендилска област е изключена от партията за неплатен членски внос. К. Костадинов обжалвал наложеното им партийно наказание пред контролния съвет на СДС и неплатеният членски внос е внесен на 9 февруари тази година.

“Въпреки обещанието, че ако внесем дължимата сума от неплатен членски внос, ще бъдем възстановени, Румен Христов и екипът му не приеха документите, които им изпратихме, че сме изрядни и сме платили членския внос. Истинската причина за регресията срещу нас е, че организацията на СДС в Дупница е жива. Имаме 5-има общински съветници в ОбС. Финансираме сами кампаниите си по време на избори, плащаме си офиса на партията, организираме събития, откликваме по актуални въпроси на обществото. Именно затова сме неудобни и излишни и искат да ни изчегъртат. Аз отдавна критикувам начина на ръководство на СДС от Румен Христов. Загубихме много от твърдия електорат, загубихме завоювани позиции.

В момента се бърза да бъдем отстранени, за да се гарантира безпроблемното избиране на Румен Христов на 12 март на Националната конференция на СДС”, заключи К. Костадинов.