кат

На АМ „Тракия“ мъж на 72 г. кара 3 км в насрещното

Акция и гонка на магистрала "Тракия" заради опасно шофиране, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Пазарджик.

В района на 69-ти километър, в платното по посока за София, автопатрул спрял за проверка лека кола, но в този момент полицаите забелязали в съседното платно (за Бургас), в скоростната лента, бързодвижещ се автомобил „Фиат“ в насрещното движение.

Полицаите включили светлинната и звуковата сигнализация на служебния автомобил и започнали да шофират успоредно с колата, като подавали знаци на водача да спре. След близо три километра автомобилът бил спрян, но в скоростната лента на трасето за Бургас. Тогава двамата полицаи успели за минути да преустановят цялото движение на леки и товарни автомобили в платното, за да преместят движещият се насреща „Фиат“ в безопасната аварийна лента.

Оказало се, че зад волана бил 72-годишен мъж, от плевенското село Санадиново, който към момента живеел в брациговското село Бяга. Той бил дезориентиран, не могъл да даде смислено обяснения защо управлява колата си в насрещното движение на магистралата.

Водачът е правоспособен, тестван е с дрегер, като пробата му е отрицателна. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат обратно в къщи,  посочват от полицейския пресцентър.